Aircoservice

Dat met een auto-airconditioning het klimaat binnen in de auto goed geregeld kan worden, is algemeen bekend. Maar wist u dat een airco bijdraagt aan de veiligheid? Voor bestuurders geldt dat er bij lagere tempraturen beter en alerter gereageerd wordt. Bovendien reinigt de airco de lucht in de auto. Er wordt frisse lucht in de auto geblazen die minder vocht bevat. Dit  zorgt er voor dat de bestuurder alert blijft. Het is een misverstand dat de airco alleen voor het regelen van de temperatuur gebruikt kan worden. Omdat de lucht uit de airco droger is dan de atmosfeer, kunt u met de airco uitstekend uw ruiten ontwasemen.

 

Onderhoud voorkomt defecten

Als bestuurder kunt u zelf een handje bijdragen aan de conditie van de airco door hem simpelweg regelmatig aan te zetten. Daarom is het verstandig om in de winter de airco regelmatig te gebruiken. Het voorkomt lekkages door uitdroging van onderdelen.  Een airconditioning is niet geheel onderhoudsvrij. Een airco die niet regelmatig wordt onderhouden kan schimmels bevatten en ruikt op den duur niet zo fris meer. Dat niet alleen, de kans op defecten neemt toe. Bovendien is een slecht werkende airco schadelijk voor het milieu.

 

Wij houden uw auto graag koel

Daarom nemen wij uw airco graag mee in het reguliere onderhoud. Onze werkplaats beschikt over de nieuwste diagnoseapparatuur van Bosch. Hiermee kunnen we elke fout in de elektronica opsporen. Tijdens de airco-onderhoudsbeurt wordt het systeem op koelcapaciteit en lekkages gecontroleerd. We voeren een lek- en druktest uit en vullen, indien nodig, de airco bij met koudemiddel. Als de onderhoudsbeurt klaar is ontvangt u van ons een nieuw certificaat. Zo is er bij uw airco geen vuiltje aan de lucht!

 

Weten wat onze klanten van ons vinden, klik hier!